Vítězství v Dante Openu těsně získal Honza Šípek

Bednová čtveřice
Finálová skupina

Milí bowlingoví nadšenci,

v sobotu 23.4. se u nás v na herně konala další sportovní záležitost a to Dante Open – devítkový turnaj. Opět jsme měli krásnou účast 22 hráčů v rozmezí všech věkových kategorií. Svou premiéru si zde odehrál zatím nejmladší účastník desetiletý Adámek Zachara. K němu se ještě později vrátíme.

Hrálo se systémem 4 náhozů v základní části. Z ní postoupilo 12 hráčů do semifinále a zbytek pole si zahrál o umístění. Semifinále se hrálo na dvě kola z nichž pokračovala osmička playerů. I v semifinále bylo důležité dobře zahrát, protože si hráči přenášeli nához do jednokolového finále.

Už základní část byla zajímavá. Z ní nepostoupili hráči jako Radek Tichý nebo Dan Handl a jen těsně Tom Laciga. Naopak krásně zahrály dámy Markétka Hochmannová a Dáša Kapustová. Naprosto suverénně základní část vyhrál Michal „Mika“ Daniš před Honzou Šípkem a Davidem Svákem. Mišák se navíc hned v první kole blýsknul jedinou třístovkou turnaje, i když nájezdů na ni bylo po celou dobu spoustu. Teď se vrátím k benjamínkovi turnaje Adámkovi. Základní část se mu sice moc nepovedla, ale v bojích o umístění skutečně zabojoval a nechal za sebou 4 hráče např. i Daniela Handla nebo Radka Stokláska.

Jak dobře víme, semifinále už je soutěž sama pro sebe a do finále nepostoupila trojice dam a David Svák. Ovšem velmi pěkně se ukázala další zástupkyně něžného pohlaví Lenka Lacigová. Ta si ze semifinále odnášela slibný nához 451. I první čtyři pozice byli velmi natěsno a finále tak bylo velkým dramatem.

A jak bylo psáno, tak se také stalo. Mezi pátým a sedmým hráčem byl rozdíl pouhých osmnácti bodů což v devítkovém turnaji není vůbec nic. Mezi prvními dvěma hráči dokonce rozhodovaly jen 4 kuželky. A největší bonus bylo dělené třetí místo mezi Míšou Danišem a Lenkou Lacigovou. Michal se nakonec zachoval jako gentleman a třetím hráčem turnaje byla vyhlášena Lenka. Michal Cenek měl nejlepší výchozí pozici, ale ve finále mu trošku nepřálo a Honza Šípek, i díky dohozenému splitu 3-4-7-10, který díky holešovskému systému znamenal strike, zahrál dobré číslo a bylo jasno. Vítězem se tedy stal Honza Šípek na druhém místě skončil Michal Cenek a třetí místo patří Lence Lacigové a Míšovi Danišovi.

I tentokrát měl turnaj vynikající atmosféru a my doufáme, že další turnaj – Single Open – bude mít podobnou účast i rozpoložení hráčů. Na výkony jednotlivých účastníku se můžete podívat ve výsledcích.

Výsledky

Obsazovačky na Single Open

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.