Vítězem devítkového Konec Openu se stal Luba Matera

Dámy a pánové, hráči a hráčky všech kategorií i vy, co se o bowlingovou hru zajímáte i jinak než jen samotnou hrou. Konečně se po covidových peripetiích rozjíždí náš sport v plné parádě, a tak se v Holešově konal po delší době devítkový turnaj s názvem Konec Open. Všichni jistě hladověli po pořádné hře a i díky tomu jsme měli full house, tedy plný počet 24 hráčů.

Hrálo se systémem čtyř náhozů v základní části, po které smolnější polovina hrála jeden zápas o umístění. Lepší dvanáctka pak odehrála 2 sety bez přenosu skóre ze základu a do finále postoupilo 8 nejlepších. Finále bylo na jeden set plus body ze semifinále.

Specifikum holešovské devítky je, že dohozený split = strike. A že jich bylo vidět. Obzvláště Víťa Hasník a Pavel Kovář se v nich vyžívali. Ale i jiní hráči předváděli nádherné dohozy. Obrazovky se nám červenaly nejen splity, ale i devítkovými striky, ačkoliv někteří zřejmě nepochopili, co znamená devítkový turnaj, a dali si čisté hry.

Překvapením základní části byl nepostup Toma Lacigy a vítězky posledního Dante Openu Markétky Hochmannové. Naopak po delší době hrající Dominik Pelán podal krásný výkon a do dalších bojů šel z páté pozice. Po prvních čtyřech setech šel do semifinále z prvního místa Petr Roubalík, z druhého Milda Krčma ml. a ze třetí pozice Michal „Mika“ Daniš.

V bojích o pořadí nám obzvláště dámy udělaly pěkný mišuňk. Největším skokanem byla Jitka Kejřová, která tuto malou soutěž vyhrála. Na další umístění se můžete podívat v tabulce.

A teď už semifinále. Hrálo se od nuly, takže každý měl možnost stanout na stupních vítězů. Tuto část nám dvěma třístovkami ozdobili Luba Matera jako zástupce točařů a Radek Tichý coby rovinář. Do dalších bojů bohužel nepostoupili Petr Hasala, Víťa Hasník, Jiří Čermák st. a Dom Pelán.

Finále bylo jak se patří napínavé. Rozhodovaly až poslední hody a i v této části byly rozjeté 3 třístovky. Bohužel se ani jedna nepovedla, ale celá herna s napětím očekávala každý hod. Nakonec na třetím místě skončil Radek Tichý na druhém Petr Roubalík a celkové vítězství získal Luba Matera.

Máme dohrán nádherný turnaj se skvělou atmosférou. Vy nadále sledujte naše stránky, kde se brzy objeví termíny dalších turnajů a také informace z lig a další akce.

Výsledky turnaje

Skupina hráčů na 13. – 24. místě
Skupina hráčů na 1. – 12. místě
Stupně vítězů – Petr Roubalík, Lubomír Matera, Radek Tichý

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.